Ciasto Doskonałe:
Naleśniki będą bardziej puszyste, jeśli osobno ubije się
białka i doda do ciasta. Taki efekt można uzyskać także, gdy doleje się
gazowanej wody mineralnej bądź parę łyżek jasnego piwa. Po wyrobieniu ciasto
naleśnikowe należy odstawić na 10-15.
Smażenie:
Aby naleśniki nie przywierały do patelni, przed użyciem
można ją natrzeć surowym ziemniakiem. Należy także zmniejszy ilość wlewanego
oleju i dobrze go rozgrzać. Polecamy dodać odrobinę oliwy do ciasta, dzięki
czemu naleśniki będą idealnie odchodzić od patelni.
Z Fantazją:
Czy naleśniki zawsze muszą być jasne? Otóż nie! Kilka kropel
Syropu malinowego lub 1 łyżeczka kakao dodane do ciasta zmieni kolor naszych
naleśników. Dodając do ciasta np. olejek pomrańczowy, nadamy mu także nowego
aromatu
Na później:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz