Produkt
|
Kcal / 100 g
|
Białka / 100 g
|
Tłuszcze / 100 g
|
Węlowodany / 100 g
|
Kasza gryczana gotowana
|
65
|
2,4
|
0,6
|
13,3
|
Kasza jaglana gotowana
|
177
|
5,5
|
1,7
|
34,9
|
Kasza jęczmienna perłowa gotowana
|
92
|
1,3
|
0,5
|
21,1
|
Kasza manna gotowana
|
80
|
2,0
|
0,3
|
20,1
|
Kuskus gotowany
|
114
|
3,9
|
0,3
|
24,1
|
Makaron czterojajeczny gotowany
|
140
|
4,0
|
1,5
|
27,2
|
Makaron dwujajeczny gotowany
|
135
|
4,2
|
0,8
|
26,8
|
Makaron ryżowy gotowany
|
190
|
22,3
|
0,5
|
46,0
|
Makaron sojowy gotowany
|
130
|
0,3
|
3,1
|
25,2
|
Makaron z semoliny gotowany
|
133
|
3,7
|
0,6
|
28,1
|
Otręby pszenne
|
183
|
16,0
|
4,4
|
65,5
|
Otręby żytnie
|
240
|
13,1
|
5,3
|
60,0
|
Pęczak gotowany
|
100
|
1,7
|
0,7
|
22,4
|
Placki typu tortilla
|
321
|
7,9
|
8,8
|
52,3
|
Ryż biały gotowany
|
115
|
2,6
|
0,4
|
26,6
|
Ryż brązowy gotowany
|
109
|
2,2
|
0,7
|
23,5
|
Strony
▼
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz