Te lemoniady wspaniale gaszą pragnienie. By nas ochłodziły,
podawajmy je z kostkami lodu
Cytrynowa:
Składniki: 5 cytryn , 80-100 g cukru , 1 limonka , 1 lekko
gazowanej wody , listki mięty
Sposób Przyrządzenia:
Cytryny oraz limonkę umyć. Z cytryn wycisnąć sok. Wodę
podgrzać, osłodzić i dodać sok z cytryn. Całość przecedzić i schłodzić. Podawać
z plastrami limonki i listkami mięty.


Pomarańczowa:
Składniki: 2 cytryny , brązowy cukier do smaku , 1 l wody
gazowanej , 6 pomarańczy
Sposób Przyrządzenia:
Owoce umyć. Jedną pomarańczę pokroić w plastry, a pozostałe
pomarańcze i cytryny obrać, zmiksować i przecedzić. Nektar połączyć z wodą
gazowaną oraz brązowym cukrem. Dobrze schłodzić.

Truskawkowa:
Składniki: 250 g truskawek , 1 l wody gazowanej , sok z 1
cytryny , 50 g borówek , 30 g cukru
Sposób Przyrządzenia:
Truskawki zmiksować i przetrzeć przez sito. Mus połączyć z
sokiem z cytryny, wodą oraz cukrem. Przed podaniem do szklanek wrzucić po kilka
borówek. Można też ozdobić miętą.


Ogórkowa:
Składniki ½ zielonego ogórka , 1 l wody , 5 ml syropu z
agawy , sok z ½ cytryny.
Sposób Przyrządzenia:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz