Strony

sobota, 6 sierpnia 2016

Tabela kalorii: Nabiał

Produkt
Kcal /100 g
Białka / 100g
Tłuszcze / 100 g
Węglowodany / 100 g
Bryndza
284
18,5
21,2
1,3
Jajko gotowane
155
12,7
11,1
0,4
Jajko smażone na maśle
276
10
43,9
0,8
Jogurt bałkański
112
3,8
9,0
4,0
Jogurt naturalny 0% tłuszczu
53
5,9
0,0
7,9
Jogurt naturalny 2% tłuszczu
62
4,5
2,2
6,3
Jogurt owocowy 1,5 % tłuszczu
62
3,5
1,5
8,1
Kefir 0% tłuszczu
26
3,3
0,0
3,1
Kefir 2% tłuszczu
55
3,6
2,0
4,8
Maślanka 0,5 % tłuszczu
46
3,5
0,6
4,9
Maślanka 1,5% tłuszczu
45
3,0
1,7
5,2
Mleko 0,5% tłuszczu
40
3,6
0,5
5,3
Mleko 2,0 % tłuszczu
54
3,5
2,0
5
Mleko 3,2% tłuszczu
62
3,4
3,2
4,6
Mleko kozie
70
3,1
4,0
0,1
Oscypek
593
12,3
61,0
0,3
Ser brie
325
20,1
28,8
0,3
Ser camembert
299
21,6
22,5
1,1
Ser feta
216
17,2
15,8
23,8
Ser mozzarella
251
11,7
12,1
0,2
Ser pleśniowy typu lazur
360
21,8
31,0
3,2
Ser twarogowy chudy
98
20
0,4
3,6
Ser twarogowy półtłusty
135
18,9
4,8
3,6
Ser twarogowy tłusty
177
17,9
10,3
2,9
Ser twarogowy ziarnisty
98
11,9
4,7
0,2
Ser żółty
316
27,0
22,8
17,5
Serek homogenizowany czekoladowy
165
15,2
3,6
17,5
Serek homogenizowany naturalny
143
16,4
3,7
12,8
Śmietana 12 % tłuszczu
136
2,8
12,0
4,0
Śmietana 18% tłuszczu
185
2,7
18,0
3,4
Śmietana 30% tłuszczu
292
2,3
30,0
3,0
Śmietana 9% tłuszczu
111
2,8
9,0
4,5

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz