Strony

sobota, 6 sierpnia 2016

Tabela kalorii: Owoce

Produkt
Kcal / 100 g
Białka / 100 g
Tłuszcze / 100 g
Węglowodany / 100 g

Agrest
40
0,7
0,3
12,1
Ananasy
55
0,5
0,3
14,1
Ananasy suszone
334
2,6
2,6
74,6
Ananasy w zalewie (z puszki)
87
0,5
0,2
21,2
Arbuz
35
0,4
0,1
8,8
Banany
97
1,1
0,5
23,6
Banany suszone
345
3,7
1,5
87,9
Borówki
48
0,3
0,3
12,1
Borówki, konfitura do mięs
192
0,3
0,1
53,1
Borówki amerykańskie
59
0,9
0,3
15,2
Brzoskwinie
45
1,1
0,4
12,3
Brzoskwinie suszone
255
5,5
1,6
64,3
Brzoskwinie w zalewie (z puszki)
77
0,7
0,1
19,9
Cytryny
35
1,3
0,4
9,3
Cytryna, skórka
73
1,7
0,2
17,0
Czereśnie suszone
275
4,6
1,3
69,9
Czereśnie świeże
62
1,1
0,4
13,9
Daktyle suszone
279
2,2
0,3
73,9
Daktyle świeże
92
0,0
0,0
26,2
Dżem ananasowy niskosłodzony
154
0,3
0,2
39,2
Dżem brzoskwiniowy niskosłodzony
159
0,6
0,2
37,3
Dżem jagodowy niskosłodzony
154
0,4
0,1
39,1
Dżem morelowy  niskosłodzony
155
0,5
0,2
39,0
Dżem pomarańczowy niskosłodzony
155
0,3
0,2
38,7
Dżem truskawkowy niskosłodzony
167
0,4
0,3
39,0
Dżem truskawkowy wysoko słodzony
255
0,4
0,3
63,4
Dżem wiśniowy niskosłodzony
156
0,3
0,1
37,6
Dżem z czarnej porzeczki niskosłodzony
155
0,4
0,2
40,1
Dżem z czarnej porzeczki wysoko słodzony
255
0,6
0,2
64,1
Dżem z kiwi niskosłodzony
156
0,3
0,2
38,1
Figi suszone
292
3,9
1,4
78,9
Figi świeże
77
0,6
0,4
20,0
Granaty
70
1,1
0,4
18,3
Grejpfruty
34
0,5
0,2
10,3
Gruszki
55
0,7
0,3
14,6
Gruszki gotowane
55
1,1
0,3
12,9
Gruszki suszone
266
2,0
0,4
70,0
Jabłka
44
0,6
0,5
13,0
Jabłka mus
 122
2,9
1,1
27,0
Jabłka gotowane
44
0,5
0,3
12,3
Jabłka pieczone
105
0,2
1,9
21,1
Jabłka suszone
244
2,3
2,2
63,6
Jagody
46
1,1
0,9
13,8
Jeżyny
62
1,5
0,2
16,6
Kiwi
55
1,0
0,4
14,3
Klementynki
39
1,1
0,2
8,9
Konfitura truskawkowa
303
1,2
1,4
72,9
Konfitura wiśniowa
311
0,5
1,2
62,3
Limonka
28
0,6
0,3
11,2
Maliny
30
1,2
0,4
11,8
Mandarynki
43
0,7
0,3
10,9
Mandarynki w zalewie (z puszki)
40
0,8
0,2
10,1
Mango
66
0,7
0,4
17,7
Marakuja
35
2,9
0,3
6,3
Melon
33
1,0
0,4
8,5
Mieszanka owocowa mrożona
44
1,0
0,4
12,2
Morele
45
0,8
0,3
12,3
Morele suszone
290
5,5
1,3
72,4
Morele w zalewie (z puszki)
90
0,8
0,2
23,4
Nektarynki
45
0,8
0,2
11,6
Papaja
45
0,7
0,1
10,8
Pigwa
55
0,5
0,1
16,0
Pomarańcze
45
1,0
0,3
10,9
Pomelo
48
1.1
0,0
11,5
Porzeczki biały
35
1,1
0,1
12,8
Porzeczki czarne
36
1,5
0,2
15,5
Porzeczki czerwone
33
1,0
0,3
14,3
Powidła śliwkowe
217
1,2
0,3
54,1
Poziomki

0,9
0,6
8,5
Rodzynki

2,3
0,5
71,2
Śliwki

0,5
0,3
12,0
Śliwki suszone

3,4
1,5
69,7
Truskawki

0,8
0,5
7,3
Winogrona

0,8
0,2
18,4
wiśnie

0,7
0,5
11,2
Żurawina

0,5
0,2
13,0

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz