Strony

sobota, 6 sierpnia 2016

Tabela Kalorii: Warzywa

Produkt
Kcal / 100 g
Białka / 100 g
Tłuszcze / 100 g
Węlowodany  / 100 g

Awokado
164
2,2
15,6
7,7
Bakłażan
22
1,3
0,1
6,4
Bakłażan gotowany
24
1,1
0,1
7,0
5,Botwinka gotowana
28
2,9
0,3
5,8
Bób gotowany
87
7,0
0,6
14,2
Brokuły
25
2,9
0,3
5,7
Brokuły gotowane 
31
3,3
0,6
5,1
Brukselka gotowana
49
3,8
0,9
8,1
Buraki gotowane
45
2,4
0,1
9,3
Cebula
31
1,2
0,3
7,3
Cebula smażona
164
2,3
11,2
14,1
Chrzan
66
4,6
0,7
19,2
Chrzan z kwaskiem cytrynowym
80
2,1
1,7
15,5
Chrzan ze śmietaną
111
3,3
4,6
17,0
Ciecierzyca gotowana
122
7,7
2,6
12,3
Cukinia
13
1,4
0,2
3,1
Cykoria
23
1,5
0,1
4,9
Czosnek
144
6,6
0,6
32,5
Ćwikła z chrzanem
47
2,3
0,4
12,3
Dynia gotowana
24
1,1
0,3
6,2
Fasola biały (z puszki)
88
3,6
0,1
17,2
Fasola biała gotowana
144
8.6
0,9
25,4
Fasola czerwona (z puszki)
86
5,3
0,4
16,1
Fasola jaś gotowana
122
9,1
0,2
20,2
Fasola mung (z puszki)
121
11,4
0,6
18,9
Fasolka szparagowa gotowana
44
2,7
0,6
8,6
Groch gotowany
115
8,3
0,6
20,1
Groszek zielony (z puszki)
83
4,9
0,6
15,8
Groszek zielony gotowany
97
6,4
0,3
19,2
kabaczek
36
0,8
0,2
9,1
Kabaczek pieczony
40
1,0
0,7
8,9
Kalafior
20
2,5
0,2
5,1
Kalafior gotowany
22
2,3
0,5
4,1
Kalarepa
31
2,3
0,4
6,6
Kalarepa gotowany
36
2,4
0,4
6,9
Kapusta biała
27
1,6
0,1
7,7
Kapusta biała gotowana
29
1,3
0,5
6,6
Kapusta kwaszona
13
1,2
0,3
3,1
Kapusta kwaszona gotowana
14
0,7
0,4
3,0
Kapusta pekińska
13
1,3
0,1
3,8
Kapusta włoska
39
3,4
0,3
7,7
Kapusta włoska gotowana
22
1,2
0,7
4,5
Kiełki bambusa ( z puszki)
30
3,1
0,6
2,3
Kiełki  fasoli mung (z puszki)
20
3,2
0,6
6,4
Koperek
15
1,0
0,3
7,0
Korniszony
103
2,6
1,0
3,7
Kukurydza (z puszki)
131
3,7
1,4
22,6
Kukurydza, kolba gotowana
28
0,9
0,3
31,1
Marchew
33
1,2
0,3
8,8
Marchew gotowana
75
1,7
3,1
9,8
Marchew z groszkiem (z puszki)
12
0,4
0,3
2,5
Ogórki konserwowe
12
0,9
0,2
2,0
Ogórki kwaszone
14
0,8
0,2
3,0
Ogórki zielone
111
0,5
10,2
3,5
Oliwki czarne w zalewie
102
1,0
11,
0,0
Papryka chili ( z puszki )
18
0,6
0,2
4.4
Papryka
32
1,3
0,2
7,2
Pędy bambusa ( z puszki )
30
2,1
0,0
5,8
Pietruszka, korzeń 
40
2,7
0,4
11,0
Pietruszka, natka
42
4,5
0,5
8,8
Pomidory
16
1,0
0,3
3,7
Pomidory suszone 
2-7
15,2
1,6
43,5
Por
25
2,3
0,4
5,9
Roszponka
19
2,0
0,4
3,5
Rzeżucha
19
2,5
0,6
1,3
Rzodkiewka
15
1,1
0,3
4,5
Sałata
15
1,5
0,2
3,0
Sałata lodowa
15
1,0
0,1
3.2
Sałata rzymska
18
1,4
0,4
3,3
Seler korzeniowy gotowany
46
1,9
0,3
8,9
Seler naciowy
12
1,1
0,2
3,7
Soczewica gotowana
114
8,2
0,9
20,2
Szczypiorek
31
3,2
0,7
4,1
Szparagi gotowane
21
2,3
0,4
3,5
Szpinak duszony
50
2,9
3,2
4,1
Ziemniaki gotowane
104
2,3
0,1
23,6
Ziemniaki opiekane
110
2,3
0,2
25,6
Ziemniaki puree
120
2,3
2,7
21,6

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz