sobota, 6 sierpnia 2016

Tabela kalorii: Pieczywo

Produkt
Kcal / 100 g
Białka / 100 g
Tłuszcze / 100 g
Węglowodany  / 100 g
Bagietka
285
8,1
1,6
60,6
Bułka tarta
348
9,8
2,1
76,9
Bułka wrocłąwska 
301
7,7
4,1
56,2
Chałka
331
7,7
7,3
62,5
Chleb baltonowski
244
6,6
1,3
54,8
Chleb chrupki
361
9,3
2,3
78,8
Chleb mieszany pszenno-żytni
202
4,4
1,2
45,6
Chleb pitta
277
9,8
1,6
52,9
Chleb pszenny
256
7,1
1,2
56,2
Chleb razowy pełnoziarnisty
223
6,4
1,3
54,2
Chleb tostowy
303
8,4
4,3
58,9
Chleb wiejski
244
6,0
1,2
55,4
Chleb żytni jasny
244
4,1
1,6
56,2
Chleb żytni pełnoziarnisty
236
6,6
1,7
54,2
Chleb żytni razowy
235
6,4
1,9
53,0
Ciabatta
278
7,4
1,7
59,0
Croissant
362
8,8
21,0
39,1
Grahamka
266
8,1
1,4
59,8
Kajzerka
291
7,7
3,3
55,6
Maca
291
11,1
2,0
67,3
Pumpernikiel
255
6,1
1,9
59,1

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz