Produkt
|
Kcal / 100 g
|
Białka / 100 g
|
Tłuszcze / 100 g
|
Węglowodany / 100 g
|
Bagietka
|
285
|
8,1
|
1,6
|
60,6
|
Bułka tarta
|
348
|
9,8
|
2,1
|
76,9
|
Bułka wrocłąwska
|
301
|
7,7
|
4,1
|
56,2
|
Chałka
|
331
|
7,7
|
7,3
|
62,5
|
Chleb baltonowski
|
244
|
6,6
|
1,3
|
54,8
|
Chleb chrupki
|
361
|
9,3
|
2,3
|
78,8
|
Chleb mieszany pszenno-żytni
|
202
|
4,4
|
1,2
|
45,6
|
Chleb pitta
|
277
|
9,8
|
1,6
|
52,9
|
Chleb pszenny
|
256
|
7,1
|
1,2
|
56,2
|
Chleb razowy pełnoziarnisty
|
223
|
6,4
|
1,3
|
54,2
|
Chleb tostowy
|
303
|
8,4
|
4,3
|
58,9
|
Chleb wiejski
|
244
|
6,0
|
1,2
|
55,4
|
Chleb żytni jasny
|
244
|
4,1
|
1,6
|
56,2
|
Chleb żytni pełnoziarnisty
|
236
|
6,6
|
1,7
|
54,2
|
Chleb żytni razowy
|
235
|
6,4
|
1,9
|
53,0
|
Ciabatta
|
278
|
7,4
|
1,7
|
59,0
|
Croissant
|
362
|
8,8
|
21,0
|
39,1
|
Grahamka
|
266
|
8,1
|
1,4
|
59,8
|
Kajzerka
|
291
|
7,7
|
3,3
|
55,6
|
Maca
|
291
|
11,1
|
2,0
|
67,3
|
Pumpernikiel
|
255
|
6,1
|
1,9
|
59,1
|
sobota, 6 sierpnia 2016
Tabela kalorii: Pieczywo
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz