Bułka z jajkiem i majonezem
Sposób Przyrządzenia:
1.Do rondel nalewam wodę.
2.Włóż jajka do rondel.
3.Wstawiam na gaz.
4.Daj szczyptę soli.
5.Od zagotowania gotuj 5 minut , póżniej odczekaj 10 minut.
6.Włóż ja do zimnej wody na 8 minut lekko schłodzić jajka i zatrzymać proces gotowania.
7.Po wystudzeniu jajka obtłukuję i obieram.
8.Kładziemy obrane jajko i przecinamy krajalnicą. Nic prostszego - mamy już plasterki.
9.Wkładamy plasterki jajek na talerze.
10.Przekrojić bułkę na pół .
11.Bułkę smarujemy masłem.
12.Na kanapkę kładziemy jajko plasterki gotowane.
13.Posypujemy szczpytą soli Smacznego.
Youtube :
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz