środa, 5 października 2016

Domowe hot-dogi z białych kiełbasek




Przygotowanie:
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Wkładamy kiełbasy i smażymy je z dwóch stron, aż nabiorą złotobrązowego koloru. Kiełbasy przekładamy na talerz, a na patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy pokrojone w półksiężyce cebule. Mieszamy, aż cebula pokryje się tłuszczem, a następnie ponownie wkładamy na patelnię kiełbasy. Całość smażymy, aż cebula nabierze brązowego koloru.

Na patelnię wlewamy piwo i trzymamy na ogniu jeszcze 10 minut, aż sos się zredukuje. Bułki pszenne nacinamy wzdłuż. Smarujemy środek musztardą.

Do wnętrza wkładamy po jednej kiełbasce i część cebuli. Podajemy na gorąco.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz