czwartek, 13 października 2016

Drobiowe kulki z pieczarkami



--------------------------------------- & -------------------------------------

Sposób Przyrządzenia:
1.Filety z piersi kurczaka umyć pod bieżącą wodą, dokładnie wysuszyć za pomocą ręcznika papierowego, po czym przeciąć wzdłuż na pół. Kawałki mięsa rozbić i doprawić solą i pieprzem.2
2.Pieczarki dokładnie oczyścić ( można obrać ) , a następnie pokroić w małą kostkę i podsmażyć na odrobinie oleju.
3.Zrumienione pieczarki przełożyć do miski i lekko przestudzić. Ser żółty zetrzeć na tarce o małych oczkach i dodać do pieczarek.
4. Na każdy kawałek mięsa nałozyć porcję farszu, zwinąć, spiąć wykałaczką i uformować kulę
5.Panierować w mące, rozkłóconych jajkach i bułce tartej. Smażyć na oleju na złoty kolor. Przed podaniem usunąć wykałaczki.

--------------------------------------- & -------------------------------------







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz