niedziela, 9 października 2016

Domowy Kebab (Kebab z Kurczaka)



Sposób przygotowania:
Kurczaka kroimy w nieregularną kostkę, doprawiamy przyprawami (po ok. 1/2 łyżeczki każdej, przyprawy do kebaba po ok. 1 dość czubatej łyżki lub jeśli używamy tylko jednej z nich 2 łyżki) i dodajemy ok. 2 łyżki oleju. Dokładnie mieszamy, tak aby przyprawy pokryły całe mięso i umieszczamy w lodówce (można pozostawić je tam na kilka godzin lub nawet całą noc).
Kapusty siekamy, kroimy pomidory i ogórka w plasterki, a cebulę w drobną kostkę. Odrobinę solimy warzywa.
Na rozgrzany olej (kilka łyżek) wrzucamy kawałki kurczaka i smażymy na niedużym ogniu często mieszając przez ok. 6 minut.
Pity przekrawamy w poprzek tworząc "kieszonkę" i podgrzewamy na grillu elektrycznym lub w piekarniku.
Każdą wewnętrzną stronę chlebków polewamy sosem czosnkowym, a następnie chilli, dodajemy warzywa i kawałki mięsa, a następnie znów polewamy sosami.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz