niedziela, 9 października 2016

Domowy budyń czekoladowy


Sposób Przyrządzenia:
1.Przygotować 2 miski. W jednej połączyć cukier z mąką ziemniaczaną, a w drugiej wymieszać żółtko z kremówką. Cukier z mąką przesypać do rondelka.

2.Do rondla wlać mleko i mieszać do połączenia się składników. Dodać żółtko z kremówką i wymieszać. Gotować na małym ogniu, stale mieszając, aż masa zgęstnieje.

3.Garnek zdjąć z ognia. Dodać pokruszoną czekoladę oraz likier. Mieszać do całkowitego rozpuszczenia się czekolady. Budyń nałożyć do miseczek i ostudzić.

4.Resztę kremówki ubić, dodając cukier do smaku. Budyń udekorować bitą śmietaną oraz wiśniami. Deser można oprószyć odrobiną kakao i startą czekoladą.

~~~~~ Smacznego ~~~~~~







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz