czwartek, 6 października 2016

Domowe zapiekanki z pieczarkami



Sposób Przyrządzenia:
Nastawić piekarnik na 220 st. C.
Pieczarki obrać i pokroić na kawałki lub w grubsze plasterki. Cebulę obrać i posiekać.
Olej stopić na patelni, wrzucić cebulę i zeszklić ją na średnim ogniu. Dodać pieczarki i smażyć bez przykrycia, aż się zarumienią (ok 10 minut).
W tym czasie na dużych oczkach tarki zetrzeć ser. W przypadku plasterków: porwać na mniejsze kawałki.
Zdjąć patelnię z ognia, warzywa lekko posolić i popieprzyć.
Bułki przekroić na pół. Na każdej z połówek rozłożyć warstwę pieczarek z cebulką. Posypać przygotowanym serem. Bułeczki ułożyć na papierze do pieczenia, na ruszcie. Piec w piekarniku nagrzanym do 220 st. C przez 15 minut.
Podawać ciepłe.

Smacznego! :) 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz