sobota, 6 sierpnia 2016

Tabela kalorii: Wstęp


Tabele kalorii to niezbędna pomoc w przyrządzaniu codziennych posiłków - nie tylko dla osób prze strzegających diety, choć oczywiście one korzystają z nich najczęściej. W niniejszej książce opisano ponad 800 produktów. Aby ułatwić korzystanie z tabel, podzielono je na grupy, a także uwzględ­niono różne sposoby przyrządzania (duszenie, pieczenie, smażenie itp.). Aby zaoszczędzić Czytelnikom nużących obliczeń, w oddzielnej części zamieszczono potrawy obia­dowe najczęściej goszczące na polskich stołach oraz popularne dania typu fast food (choć z oczywistych względów powinny one stanowić raczej wy­jątek niż podstawę naszej diety). Poza war­tością kaloryczną na opis każdej pozycji składa się także ilość białek, tłuszczów i węglowodanów w 100 g produktu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz