Sposób Przyrządżenia:
Krok 1
Mięso oczyść z błon, pokrój na mniejsze kawałki i zmiel w maszynce. Dodaj przyprawę Knorr i dokładnie wyrób mięsną masę. Uformuj cztery, jednakowej wielkości burgery.
Krok 2
Pieczarki przesmaż wraz z cebulą na rozgrzanej oliwie, dopraw solą i pieprzem.
Amerykańskie burgery z pieczarkami i sadzonym jajem
Krok 3
Burgery ułóż na rozgrzanym grillu i smaż 8-10 minut przewracając co jakiś czas. Podczas grillowania smaruj je Sosem Hellmann’s Steak. Plastry boczku również ułóż na grillu. Bułki przekrój na połówki, opiecz na grillu i posmaruj majonezem.
Amerykańskie burgery z pieczarkami i sadzonym jajem
Krok 4
W tym samym czasie rozgrzej olej na patelni i usmaż 4 jajka sadzone.
Krok 5
Gotowe kotlety ułóż na bułkach z majonezem oraz rukolą, nałóż następnie boczek, pieczarki oraz sadzone jajka. Wierzch hamburgerów przykryj pozostałą bułką. Gotowe burgery zepnij długimi wykałaczkami i podawaj z frytkami i sałatką coleslaw.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz