wtorek, 13 września 2016

Arbuzowa rolada


Sposób Przyrządżenia:
1.Przygotować ciasto: białka oddzielić od żółtek i razem z cukrem ubić na sztywną pianę. Żółtka wymieszać z cukrem wanilinowym. Następnie obie masy delikatnie połączyć i wsypać przesianą mąkę. Ciasto wyłożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Piec w temp. 200°C ok. 12 min. Ostudzić na kratce kuchennej.
2.Arbuz dokładnie umyć i pociąć w szerokie plastry. Następnie odkroić skórkę, a miąższ pokroić w średniej grubości paski. Kremówkę ubić na sztywno. Twaróg wymieszać z 50 g cukru pudru i połączyć z ubitą kremówką.
3.Biszkopt przełożyć na czysty pergamin, a następnie ostrożnie zdjąć papier do pieczenia.
4.Na cieście rozsmarować krem i ułożyć kawałki arbuza. Biszkopt ostrożnie zwinąć w roladę. Deser wstawić na 1 godz. do lodówki, aby dobrze się schłodził. Przed podaniem roladę oprószyć cukrem pudrem i pokroić na kawałki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz