wtorek, 13 września 2016

Barszcz czerwony z łazankami


Sposób Przyrządżenia:
Krok 1
Włoszczyznę rozdrobnij, zalej 1,5 l wody, dodaj przyprawy i zagotuj. 
Krok 2
Dodaj kostkę bulionową Knorr i gotuj całość około 15 minut. 
Krok 3
Dopraw wywar torebką barszczu czerwonego Knorr i dokładnie wymieszaj. 
Krok 4
Następnie połącz składniki na łazanki i dokładnie wyrabiaj, aż powstanie gładkie ciasto. 
Krok 5
Rozwałkuj ciasto na cienki płat i krój nożem na łazanki, czyli romby o bokach około 1,5 cm. Następnie gotuj je w lekko osolonym wrzątku. Poczekaj, aż łazanki wypłyną na powierzchnię i gotuj je jeszcze przez 2 minuty. 
Krok 6
Gotowy barszcz podawaj z łazankami. 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz