wtorek, 13 września 2016

Bananowo kokosowe naleśniki


Sposób przygotowania:
Krok 1 / 6. Mleczko kokosowe odstawiam na kilka godzin i nie wstrząsam nim. Po otwarciu odkładam gęsta masę kokosową na nadzienie. Odstałą wodę kokosową dodam do ciasta. Do wysokiego pojemnika przesypuję mąkę, dodaję pokrojonego banana, sól, wodę gazowaną i kokosową.
Krok 2 / 6.Ciasto miksuję blenderem.
Krok 3 / 6.Naleśniki smażę na oleju.
Krok 4 / 6.Banany obieram, polewam sokiem z cytryny. Na patelnię przekładam miód, układam banany i przesmażam je aż się skarmelizują.
Krok 5 / 6.Jak lekko przestygną, smaruję je mleczkiem gęstym kokosowym, układam banana i zwijam. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej i polewam nią naleśniki.
Krok 6 / 6.Dekoruję miętą, posypuję orzechami.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz