Sposób Przyrządzenia:
1.Śmietanę mocno podgrzewamy, odstawiamy z ognia. wkładamy połamaną białą czekoladę. Zostaw, inaczej śmietana rozpuści, mieszamy . Mocno schładzamy ( inaczej śmietana się nie ubije).
2.Mleko podgrzewany, wsypujemy proszek cappucino i cukier puder, mieszamy aż się rozpuści. Odstawiamy z ognia. Mocno schładzamy (inaczej mleko się nie ubije).
3.Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno. Mieszając, dodajemy po 1 łyżce twarogu. Blaty żelatyny moczymy 5 minut w zimnej wodzie (żelatyny w proszku nie ramazany). Odciskamy, zalewamy 2 łyżkami bardzo ciepłej wody. Pozostawiamy do lekkiego przestudzenia. Do rozpuszczonej żelatyny dodajemy łyżkę sera, mieszamy, a następnie cienkim strumieniem wlewamy do masy serowej. Energicznie mieszamy.
4.Blachę (o wymianach 37x25 cm ) wykładamy papierem do pieczenia. Na spodzie układamy herbatniki. Ostrożnie, by ich nie przesuwać, wlewamy masę serowej. Wstawiamy na godziny do lodówki.
5.Mleko z cappucinno miksujemy ze śnieżkami. Gdy zgęstnieje, w wsypujemy stabilizacja do śmietany.
6. Na masę serową wykładamy 3/4 masy cappucinno, rozkładamy rurki, przykrywamy resztą masy. Czekoladę ścieramy na tarce. Posypujemy wierzch. Ciasto przykrywamy i wstawiamy do lodówki na przynajmniej 2 godziny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz