niedziela, 18 września 2016

Chili z mięsem i quacamde




Sposób Przyrządzenia:
1. 1 cebulę oraz 3 ząbki czosnku obrać i drobno posiekać. Marchewki oraz seler naciowy pociąg na małe kawałki. Na patelni rozgrzać 4 łyżki oliwy z oliwek.
2.Na patelnię wrzucać pokrojone warzywa i całość podsmażać aż cebuli się zrumieni. Dosypać chili, kminek oraz cynamon. Wrzucić mielone mięso i podsmażyć.
3.Dołożyć pomidory z puszki. Doprawić solą i pieprzem, a następnie dusić ok. 20 min Paprykę pokroić w kostkę i wraz z osączoną fasolą oraz ciecierzycą dodać do patelni.
4.Całość doprawić do smaku solą , pieprzem i częścią posiekanej kolendry. Przez chwilę gotować. Awokado obrać, przekroić na pół i usunąć pestki. Pomidory obrać.
5.Miąższ awokado posiekać i skropić sokiem z 1 limonki. Miąższ pomidorów pokroić w kostkę i dodać do awokado. Dołożyć 1 posiekaną cebulę kolendrę i papryczkę chili.
6.Dodać resztę przeciśniętego przez praskę czosnku. Skropić pozostałą oliwą i sokiem z limonki doprawić. Podawać z przygotowanym mięsem i ugotowanym ryżem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz