poniedziałek, 5 września 2016

Porady kulinarne: Jak zrobić gorące kanapki

Kanapki na gorąco to świetny sposób na szybki, ciepły posiłek.

Można je przyrządzić w domowym opiekaczu lub piekarniku, a w pracy - podgrzać w mikrofalówce. Oto kilka dobrych pomysłów na gorące kanapki:

Sposób 1: kanapki podgrzewane w mikrofalówce – kanapkę ze wszystkimi składnikami (chyba, że zawiera takie, których nie chcemy jeść ciepłych np. sałatę lodową) wkładamy do mikrofalówki na 40 – 80 sekund. Kanapka jest ciepła i smaczna, robi się miękka, lecz nie jest chrupiąca.

Sposób 2: kanapki podgrzewane w piecu – gotowe kanapki wrzucamy do gorącego pieca na mniej więcej minutę. Po upieczeniu są pysznie chrupiące i ciepłe. To idealny sposób na przygotowanie większej ilości kanapek.

Sposób 3: kanapki z tostera – pieczywo wkładamy do tostera i czekamy aż się upiecze, dopiero na ciepłe nakładamy składniki. Tutaj trzeba pamiętać, że pieczywo zrobi się bardzo chrupiące i dość twarde.

Sposób 4: kanapki z tostownicy – wszystkie składniki wkładamy pomiędzy dwie kanapki (nie przesadźmy z ilością, bo będziemy mieć problem z domknięciem tostownicy). Gotowe tosty będą lekko chrupiące, a wszystkie składniki idealnie ze sobą połączone.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz