niedziela, 18 września 2016

Chili con carne


Sposób przygotowania:
Namoczoną dzień wcześniej fasolę, odsączamy i osuszamy.

Paprykę kroimy w kostkę, cebulę i czosnek drobno siekamy. Kawałki papryki wrzucamy do garnka z rozgrzanym olejem i podsmażamy. Po około 11 minuty dodajemy cebulę z czosnkiem i smażymy przez kolejne 3-4 minuty. Na koniec do garnka wrzucamy wołowinę. Całość dokładnie mieszamy i kontynuujemy smażenie.

W oddzielnej miseczce mieszamy oregano, kolendrę, kminek oraz chili (proporcje wg uznania). Tak przygotowaną mieszanką przyprawiamy mięso w garnku. Dodajemy sól oraz pieprz. Następnie wrzucamy pomidory oraz czerwoną fasolę. Możemy ponownie przyprawić. Na koniec wlewamy rosół wołowy i niewielką ilość wody. Całość gotujemy na małym ogniu około 1-11 godziny, aż fasola będzie miękka.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz