Sposób Przyrządzenia:
1.Przygotuj nadzienie: Wlać mleko do szklanki, wsypać zawartość sazetki z mieszanką do przygotowania nadzienia i energicznie mieszać przez ok. 1 min. Odstawić na ok.5 min do zgęstnienia.
2.Przygotuj Ciasto: Rozgrzać piekarnik do temperatury 180 C.Na blasze do pieczenia ustawić
z papierowych foremek. Mieszankę do pieczenia babeczek wsypać do miski, dodać jajka, olej, mleko i dokładanie wymieszać łyżką do uzyskania jednolitej konsystencji (ok. 1min)
3.Przygotuj babeczki: Połowę ciasta rozłożyć równomiernie do ustawionych na blasze foremek (po ok. 1/2 łyżki).Na środek każdej babeczki wyłożyć po ok. 1 łyżeczce przygotowanego nadzienia i przykryć pozostałym ciastem.
4.I gotowe : Babeczki wstawić natychmiast do nagrzanego piekarnika i piec na środkowym poziomie 18-20 min. (bez termobiegu).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz