piątek, 22 stycznia 2016

Dekorowanie: (Drób i Dziczyzna)

Dekorowanie:
Dekorowanie
Owoce i warzywa nie tylko podnoszą intensywny smak dań z drobiu i dzikiego ptactwa, ale także znacznie uatrakcyjnią ich wygląd. Dania zawiesiste, takie jak gulasz czy potrawka, najlepiej podawać z małymi grzankami, które wchłoną smakowity sos.

Ozdobne Grzybki:
Z pieczarek odkrawamy nóżkę. W kapeluszu wycinamy rowki. Ostrzem noża wykrawamy na górze gwiazdkę.

Ziołowe serduszka :
Smarujemy brzeg grzanek w kształcie serca wodą i przyklejamy do nich drobno posiekaną natkę pietruszki.

Wachlarze z korniszonów:
Nacinamy wzdłuż korniszony, nie przecinając ich przy podstawie. Palcami formujemy wachlarz.

Róże z pomidorów:
Nożem do obierania warzyw wycinamy z pomidora długi pasek skórki. Zwijamy, formując różę.

Gorące Jagody:
Układamy przepołowione truskawki i całe maliny na papierze do pieczenia i zapiekamy, aż lekko zbrązowieją, przez 2-3 minuty.

Glazurowane Jabłka:
Obsypujemy nieobrane cząstki jabłka o żółtej skórce cukrem pudrem i opiekamy 2-3 minuty, aż zbrązowieją i zaczną skwierczeć.

Karmelizowane Pomarańcze:
Plastry pomarańczy gotujemy krótko w jasnym karmelu aż do lekkiego scukrzenia. Wyjmujemy i zdobimy natką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz