Dekorowanie:
Dekorowanie
Owoce i warzywa nie tylko podnoszą intensywny smak dań z
drobiu i dzikiego ptactwa, ale także znacznie uatrakcyjnią ich wygląd. Dania
zawiesiste, takie jak gulasz czy potrawka, najlepiej podawać z małymi
grzankami, które wchłoną smakowity sos.
Ozdobne Grzybki:
Ziołowe serduszka :
Smarujemy brzeg grzanek w kształcie serca wodą i przyklejamy
do nich drobno posiekaną natkę pietruszki.
Wachlarze z korniszonów:
Róże z pomidorów:
Gorące Jagody:
Układamy przepołowione truskawki i całe maliny na papierze
do pieczenia i zapiekamy, aż lekko zbrązowieją, przez 2-3 minuty.
Glazurowane Jabłka:
Obsypujemy nieobrane cząstki jabłka o żółtej skórce cukrem
pudrem i opiekamy 2-3 minuty, aż zbrązowieją i zaczną skwierczeć.
Karmelizowane Pomarańcze:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz