Dekorowanie:
Dodane na chwilę przed podaniem stylowe garni pozwoli
przekształcić nawet najskromniejszą zupę w wyrafinowane danie. Drobne dodatki
dekoracyjne, takie jak płatki z oliwek, wymagają precyzyjnego rozmieszczenia
szczypczykami lub łyżeczką.
1.Wianuszek z ziół:
Ułóż świeże zioła, tak jak widoczne tu maleńkie kawałki
koperku i listki szałwii pośrodku lub wokół brzegów talerza.
2.Szczypiorek
Szczypiorek to jedno z klasycznych garni. Na powierzchni
zupy możemy ułożyć dłuższe źdźbła, tak ja na rysunku, lub posiekać je i
poprószyć.
3.Pomidora i zioła
4.Wycinanki z papryki
Wykrawamy je z różnobarwnej papryki małymi foremkami do
wycinana auszpiku. Przed podaniem wykrojone kawałeczki zblanszować.
5.Mini pieczarki
Zupy o smaku grzybowym można przybrać cieniutko pokrojonymi
w plasterki pieczarkami, lekko obsmażonymi na maśle lub oliwie.
6.Ozdoby z Galaretki
Galaretkę wylewamy na blachę, wycinamy potrzebne nam
kształty. Układamy delikatnie na schłodzonej consomme.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz