piątek, 22 stycznia 2016

Dekorowanie (Wywary i zupy)

Dekorowanie:
Dodane na chwilę przed podaniem stylowe garni pozwoli przekształcić nawet najskromniejszą zupę w wyrafinowane danie. Drobne dodatki dekoracyjne, takie jak płatki z oliwek, wymagają precyzyjnego rozmieszczenia szczypczykami lub łyżeczką.

1.Wianuszek z ziół:
Ułóż świeże zioła, tak jak widoczne tu maleńkie kawałki koperku i listki szałwii pośrodku lub wokół brzegów talerza.
2.Szczypiorek
Szczypiorek to jedno z klasycznych garni. Na powierzchni zupy możemy ułożyć dłuższe źdźbła, tak ja na rysunku, lub posiekać je i poprószyć.
3.Pomidora i zioła
Podawane na zimno zupy na pewno ożywi concasee z pomidorów i małe , delikatne listki świeżych ziół.
4.Wycinanki z papryki
Wykrawamy je z różnobarwnej papryki małymi foremkami do wycinana auszpiku. Przed podaniem wykrojone kawałeczki zblanszować.
5.Mini pieczarki
Zupy o smaku grzybowym można przybrać cieniutko pokrojonymi w plasterki pieczarkami, lekko obsmażonymi na maśle lub oliwie.
6.Ozdoby z Galaretki
Galaretkę wylewamy na blachę, wycinamy potrzebne nam kształty. Układamy delikatnie na schłodzonej consomme.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz